Lyst til å spille piano?


Har du noen gang ønsket å spille litt piano? Hvis du gir meg en time skal jeg vise deg det viktigste. Kanskje er det enklere enn du tror.

Jeg har funnet en bra vei for å komme over myrer, gjennom kratt og over elver til vi når Pianotoppen (Besifring). Det er 12 etapper du må gå og hver etappe tar omtrent 5 minutter. Jeg går opp løypa på et par minutter mens du ser på og så har du omtrent 3 minutter til å følge etter. Start videoene når du kommer til dem i teksten. Anbefaler at du følger meg opp den første turen, så kan du gå turen så mange ganger du vil i ditt eget tempo etterpå.

 1. Introduksjon
 2. Tangenter og toner
 3. Akkorder
 4. Plassere fingrene
 5. Bassen
 6. Spille
   
 7. Svarte tangenter
 8. Pedalen
 9. Omvending og melodi
 10. Skala
 11. Flere akkorder
 12. Rytme

1. Introduksjon

Besifring forteller deg hvilke grep eller akkorder du skal ta i sangen. Melodien er ikke med i dette opplegget, så den må du synge selv (eller få noen andre til å synge). Besifring for sangen "Alle fugler" kan f.eks. se slik ut:

Først litt om hvorfor jeg har laget dette kurset og hva "Besifring" er.

Dette kurset fungerer best når du har et piano i nærheten der du kan prøve litt selv. Det er også fint hvis du har en sangbok med besifring. Du kan finne sanger med besifring i mitt sangarkiv. Og du kan kan finne besifring på nettet ved ta med ordet "chords" når du søker etter en sang.

Hvis du ikke har piano selv, kan du kanskje besøke en kjenning med piano og prøve litt der før du vurderer å kjøpe ett. Hvis du vil kjøpe er det mange muligheter: Keyboard fra 1.000 til 5.000, digitalt piano fra 5.000 til 15.000 eller et ekte piano brukt fra 1.000 eller nytt fra rundt 30.000. Anbefaler et keyboard til kr. 1.000 så du kan prøve litt først.

Anbefaler at du har en skjerm med dette kurset i nærheten av pianoet. Mobil går greit, men nettbrett anbefales.

2. Tangenter og toner

Du må lære litt om tangentene og deres navn.

Her ser du navnet på tonene. Ikke sett på lapper på ditt piano - det hindrer bare hjernen i å lære.

Bruk 3 minutter på å huske navnet på tonene. Tipsene er:

 • Alfabetet fra C til A og så H før C igjen
 • C og E på hver side av de to svarte
 • D mellom de to svarte
 • F og H på hver side av de tre svarte
 • G og A må du bare pugge

Finn alle F'er på pianoet og ta dem i rask rekkefølge oppover og nedover. Gjør slik med alle tonene.

3. Akkorder

Lær hva akkorden heter og hvordan de er bygd opp.

Her må du stoppe opp litt for å prøve selv. Du har hørt om dur- og mollakkorder. Når du skal finne tonene skal du altså hoppe over et antall tangenter. Husk å telle med alle både hvite og svarte.

C-dur akkord (C)

Hopp over 3 og hopp over 2

C-moll akkord (Cm)

Hopp over 2 og hopp over 3

Prøv å finne noen akkorder selv: F, A, Em, H (ja det er helt i orden med flere svarte tangenter). Kontroller at du har tatt riktig toner ved å telle toner mellom. Kanskje hører du også når det stemmer?

4. Plassere fingrene

Lær hvordan du plasserer fingrene uten å anstrenge deg for mye.

Bruk noen minutter til å ta akkordene fra forrige steg - men nå med ny fingerstilling. Slapp av i hånd og fingre.

5. Bassen

Her lærer du at bassen er en del av akkorden.

Dersom det står f.eks. F/G betyr det altså F-akkord med G-bass. Når det bare står F, skal du ha F-akkord med F-bass. Skråstrek brukes altså for å angi en annen bass enn grunntonen i akkorden. Spill følgende akkorder: Dm/C, C/E, A/G, D.

6. Spille

OK, da er vi klar til å prøve første sang. Det blir "Alle fugler". Besifringen var slik (men vi bryr oss ikke om tallene enda):

Nå har vi kommet opp på en fin høyde og kan se utover. Du kan nå spille de aller fleste sangene som står i vanlige sangbøker. Ta deg nå en velfortjent pause med vann, litt frukt og kanskje en sjokoladebit før vi går videre.

Det kan også være lurt å stoppe her og bruke noen dager på å leke litt mer med steg 1-6. Du kan se alle akkordene på Alle fugler, eller prøve andre sanger i sangarkivet mitt. Gå videre når du har lyst til å lære mer.

7. Svarte tangenter

De svarte tangentene har også navn du må lære.

De svarte tangentene får altså navn etter sine hvite naboer. # betyr ett trinn opp og b betyr ett trinn ned. Tonen mellom C og D har derfor to navn: C# (kryss for C) og Db (b for D). # for en tone får tillegget "iss" og b for en tone for tillegget "ess" eller "ss" når tonen er en vokal (f.eks. Ass). Her ser du navn på alle de svarte tangentene:

Ikke pugg - men prøv å forstå. De første fire navnene følger regelen, men den siste er dessverre forvirrende og må pugges: Den skrives Bb og uttales B. Vil du vite hvorfor kan du lese avsnittet nedenfor.

OK. A var tidligere den første tonen og de fulgte alfabetet fra A opp til G. Den noten vi kaller H var altså opprinnelig B og kalles det fremdeles i de aller fleste land. Grunnen til at vi bruker H i stedet for B skyldes trolig en tysk munk som slurvet litt med håndskriften en gang på 1500-tallet og dermed ble b til h. Så tonen vi kaller H burde hete B og den sorte nedenfor burde skrives Bb og uttales Bess. I Norge i dag brukes H på den hvite og Bb på den svarte som faktisk uttales B. Mye rot her altså og jeg håper musikkmiljøet i Norge bestemmer seg for å rette opp feilen og kalle tonene B og Bess. Selv om det blir litt styr å skrive om alle sangbøker og lærebøker..

8. Pedaltrikset

Med pedalen kan du få pianoet til "spille" mens du leter (i starten febrilsk) etter neste akkord.

Når du behersker pedalen vil musikken henge bedre sammen og du får mer tid til å finne neste akkord. Prøv å ta pedalen opp og ned like etter du har slått den nye akkorden - da blir det best. Tar du opp pedalen for tidlig blir det brudd i musikken og gjør du det for sent blandes akkordene sammen og det kan bli "grøtete".

9. Omvending og melodi

Her lærer du å "vende" akkordene for å skifte enklere og for at melodien kan komme bedre fram.

Det oppleves sikkert forvirrende at akkordene plutselig kan tas på flere måter. Men tenk heller at du kan ta akkordtonene i den rekkefølgen som passer deg best. Da kan du oppnå å flytte hendene mindre og du kan også få meloditonen til å høres når den får ligge øverst i akkorden. Ta akkordene du har prøvd på flere måter. Prøv med C, F, G, Dm, Em. Kanskje blir det litt vanskeligere når det er med svarte tangenter som i f.eks. D og A. Prøv da å skyve hånden litt lenger innover på tangentene. Kan du finne F# og ta den på flere måter?

10. Skala

Her lærer du hva en skala er og hvordan den er bygd opp. Dette er etappe vi kan gå sammen - det er ikke noe du trenger å øve på. Men det er greit å vite når vi skal se på flere akkorder.

Du trenger å vite at avstanden mellom to nabotoner alltid kalles et halvt trinn. To halve trinn kalles et helt. Og så er det greit å vite at durskalaen alltid har dette mønsteret: To hele, en halv, tre hele, en halv.

Når en sang går i D-dur betyr det at den spilles i durskalaen fra D. I D-durskalaen må F byttes ut med fiss (F#) og C byttes ut med ciss (C#) (vi sier at d-dur har to kryss). Melodien og akkordene vil da stort sett være på de 8 tonene som er med i skalaen, men det hender at både melodi og akkorder bruker noen toner utenom skalaen.

Hvis du mangler besifring til en sang er det greit å vite at det er noen akkorder som passer sammen. Når en har bestemt seg hvilken skala som skal brukes (f.eks. at sangen går i D-dur) så er det også noen akkorder som går igjen (særlig i enkle viser). Det er dur-akkordene på 1, 4 og 5 skalatone. I D-dur blir det D, G, A. I tillegg brukes noen ganger mollakkordene som henger sammen med disse. De ligger alltid et og et halvt trinn under: I D-dur blir det Hm, Em og F#m. Prøv å finne ut hvilke seks akkorder som brukes i F-dur.

11. Flere akkorder

Noen ganger ser du tall eller andre tegn i besifringen og du trenger å vite hvordan du spiller det.

Dette må du prøve litt. Det viktigste er å finne sjueren fort - et helt trinn under grunntonen. Prøv A7, D7, Em7. De andre akkordene brukes sjelden og du kan lære dem når du får behov.

Her ser du en oversikt over de vanligste akkorder som brukes i besifring. De er vist i C, men gjelder for alle toner også F# (fiss) eller Ab (ass).

Skrives Uttales Forklaring Eks. i C
C Dur Hopp over 3, hopp over 2 C - E - G
Cm Moll Hopp over 2, hopp over 3 C - Eb - G
C7 Sjuer / septim  Dur + en hel under grunntonen C - E - G - Bb
Cm7 Moll-sju / moll-septim  Moll + en hel under grunntonen C - Eb - G - Bb
Cmaj7 Maj-sju / maj-septim Dur + en halv under grunntonen C - E - G - H
C6 Sekser Dur + en hel over siste tone i akkorden  C - E - G - A
C9 Nier Sjuer + hel over grunntonens oktav C - E - G - Bb - D
Csus4 Sus-fire Dur, men flytt den midterste opp en halv C - F - G
Cadd2 / C2 Add 2 / toer Dur + hel over grunntonen C - D - E - G
Cdim / Co Dim Hopp over 2 og gjenta det C - Eb - F# - A

I noen gamle sangbøker skrives "Cm" slik: "c". Altså stor bokstav for dur og liten bokstav for moll.

12. Rytme

Rytme gir liv til akkordene.

Prøv å få til den "vippingen" på akkordene. Dette vil komme etterhvert som du blir mer vant med å spille.

Takk for turen!

Gratulerer! Da er vi oppe på Pianotoppen. Jeg synes det er veldig fint her. Du ser Pianofjellet (spille etter noter) lenger inn og vi skimter så vidt Pianotindene delvis i skyene (konsertpianist) - men jeg kjenner ikke veien dit. Mens du slapper av litt spiller jeg noen eksempler for deg.

Du kan finne akkorder på disse sangene her: You raise me up, She, Så seile vi på Mjøsa eller finne andre sanger i sangarkivet mitt.

Hvis du får oppleve noe bra ved å prøve piano er målet mitt oppnådd. Spillingen har hvert fall gitt meg mye glede og jeg har også fått glede andre med musikken. Takk for at du ble med helt fram og lykke til videre :-)

Svein Waade

Jeg har funnet denne veien etter å ha fått lov å lære en del personer å spille piano. Videoene er tatt opp med mobiltelefon hjemme i stua og lagt rett på Youtube uten redigering. Tegningene har jeg laget i Google Drive.
Legg gjerne igjen en hilsen nedenfor.


Hyggelig med en hilsen

 Beskyttet av Google reCAPTCHA.
 Se Personvern og Vilkår

73 kommentarer

Trine, 11.06.2024

Fantastisk kurs jeg allerede har hatt mye glede av (leker meg på de 6 første stegene). For en gave at dette ligger tilgjengelig ute! Pedagogisk og flott opplegg. Gleder meg til resten!


Ingar, 21.11.2023

Hei Svein Takk for arbeidet du har nedlagt for å lage dette fantastiske kurset. Jeg spilte i ung alder trompet i musikkorps så har noe kunnskap om noter fra før. Har også spilt gitar. Til min 70 årsdag fikk jeg et digitalt piano av min kone. Takket være ditt pedagogiske pianokurs har jeg allerede lært meg å spille noen sanger, og har stor glede av det. For å komme videre er det fint om jeg kan få tilgang til sangskriver ditt, slik at jeg kan utvide repertoaret . Igjen TUSEN TAAK!


Ida, 29.11.2022

Svein! Du er helt konge. Jeg har prøvd å komme igang med spillinga før, men det har aldri gått. Men nå SKAL jeg klare det! Du får det til å høres så utrolig enkelt ut! Nå har jeg noen uker med mindre jobb fremover, så nå skal jeg virkelig prøve igjen. Du inspirerer :) Fin sangstemme har du og. Dette blir artig! Hilsen Vardøværing.


Anonym, 06.10.2022

Du er den beste til å forklare, i en helt egen klasse for min del må jeg si 🤟 Har sett mange som egentlig forklarer det samme som du, men det er jo f meg helt utrulig at dere egentlig sier det samme 🙈Du gjør noe helt fenomenalt .. Hadde det ikke vært for dine videosnutter, ja da hadde jeg ikke orka teorien. Tusen takk 🙏❤️


Hildegunn, 18.09.2022

Hei. For en grunnleggende og enkel innføring! Takk!! Jeg har spilt selvlært piano i 40 år, men fikk først nå en veldig ryddig og nyttig innføring i akkordenes verden. Hjertelig!


Olav, 03.06.2022

Helt fantastisk bra kurs. Slitt med å forstå besifring, men dette lærte meg det på noen minutter. Tusen takk


Olga, 10.11.2021

Tusen takk, Svein! Jeg kan spille piano fra før, men siden jeg lærte i Russland, så har det vært vanskelig for meg å forklare det på norsk . Nå blir det mye lettere :)


Mvh Lars Wiik (tlf 90662988), 14.10.2021

Til Svein Wade. Hei Svein! Veldig effektiv pianoundervisning! Du er et unikum! Tar du timer kunne jeg forsøkt noen timer. Finnes en kort snutt for enkel akkompagnering og soloering for blues og rock, helst for orgel (Hammond). Mvh Lars Wiik (tlf 90662988)


Lars, 13.10.2021

Veldig enkelt og pedagogisk flott opplegg! Om en hadde fulgt dette opplegget hadde en hatt en riktig start for å lære å spille. Akk ja, uten pianolærer har lært en seg uvaner som er vanskelig å få bort og som hindrer innlæring. Waades innlæringsopplegg her er det enkleste og beste kurset jeg har sett!


Ole Martin Holte, 01.10.2021

Veldig pedagogisk lagt opp, dette likte jeg. Har du andre ting du har lagt ut?


Marianne Hindrum Hyldmo (litjsøstra t Bård), 12.06.2021

Hei Svein. Jeg la ut el-piano på finn.no i dag , men etter å ha settvideosnuttene dine har jeg bestemt meg for å beholde det :) Fikk trua :)


Marianne, 23.05.2021

Tusen takk! Dette var nyttig og lærerikt!


, 01.05.2021

Råbra! Har lært en del sanger ved å bruke youtube, men har egentlig aldri skjønt hvordan akkordene er bygget opp. Har også lyttet meg fram til akkorder og ikke visst hva de heter. En halvtime med dette kurset og jeg forstår myyye mer. Veldig informativt og lettfattelig.


Anonym, 21.04.2021

Det er litt vanskelig


Tarissia, 12.04.2021

Det var ikke til stor hjelp men jeg lærte litt du er god


Anne c, 12.04.2021

Jeg lærte å spille piano når jeg var 5 År i 1985. Lærte da å spille uten noter. Men nå tror jeg jeg får til med etter å ha sett kurset ditt.


Evy, 22.03.2021

Fantastisk - der fant jeg virkelig spilleglede🤗


mamma, 12.02.2021

dette var ikke til stor hjelp


, 02.02.2021

Denne siden skal jeg virkelig anbefale til alle! Lettfattelig .


Wenche, 01.02.2021

Fantastisk at jeg fant denne siden. Har bare spilt etter noter.Endelig kan jeg lære besifring, veldig godt forklart. Tusen takk!!


Helene, 08.01.2021

Jeg har spilt piano en stund, men har bare kunnet lese noter. Har etter hvert blitt ganske god på å bladlese, og det er jo det som er det morsomste- å kunne spille hva du selv vil. Derfor har jeg alltid irritert meg over at jeg ikke knakk koden med disse irriterende akkordene. Men så fant jeg ved en tilfeldighet siden din og sveipet gjennom videoene, og du forklarer så fantastisk bra! Nå har jeg endelig knukket koden med akkordene også, og kan spille nesten hva jeg vil, også sammen med andre. Tusen Tusen takk! Vil virkelig anbefale dette, også for de som er kjent med pianoet. Mye nytt og morsomt du kommer med. Og med det skal jeg begi meg av gårde til pianotindene, som nå er siste stopp, eller hva;) Igjen tusen tusen takk!


Eva fra Tsjekkia, 27.11.2020

Fantastisk godt forklart. Takk for det!


Trallalalaaaa fra Elin, 02.09.2020

Hei Svein. Denne sida er genial. Jeg håper det går bra om jeg linker sida di til elevene mine på ungdomsskolen.


Svein Waade, 18.07.2020

Veldig glad for at folk har nytte av kurset. Det er nå vist 150.000 ganger og videoene er vist 260.000 ganger tilsammen. Flott hvis du deler med andre, så flere kan finne glede i musikken.


Kaja, 22.04.2020

Takk! Første gang på 20 år og dette hjalp!:)


Geir, 07.04.2020

Hei, så gøy - har holdt på noen måneder nå med kurs på udemy og et par av de mest anbefalte lære selv bøkene. Likevel fikk jeg et par aha opplevelser bare ved å se de ekstremt pedagogisk gode videoene dine, tusen takk fra en mann som ikke har spilt piano på sine første 50 år men kommer til å gjøre det de 50 neste :)


Jens, 04.04.2020

Helt topp, kanonbra. Tusen takk!


Ingrid, 01.04.2020

Så bra du har laget dette kurset! Kan litt men vil lære mer. Tusen takk!


Amalie, 25.01.2020

Fantastisk, og veldig bra forklart til ei som aldri har tatt i ett piano før hun er 25. Tusen takk for du deler! :)


Kine, 05.07.2019

Lærer med altfor lang ferie her, fant ut i går at jeg skulle lære meg piano. Må si jeg er godt fornøyd etter å ha kommet meg både gjennom "Alle fugler", "Den finaste eg veit" og "Idyll". Føler meg som en verdensmester allerede, og har ikke kommet lenger enn til leksjon sju eller no. :P Tusen takk for en fantastisk ressurs! Gleder meg allerede til å våkne i morgen så jeg kan jobbe meg videre nedover med leksjonene. :)


Anonym, 06.05.2019

Hei jeg har lært bedre å spille piano etter å ha sett på dette takk


Svein Waade, 29.04.2019

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer. Det er en stor glede at kurset er åpnet over 80.000 ganger og at videoene tilsammen har passert 200.000 visninger. Jeg har lagt ut et sangarkiv der du kan finne tekster med akkorder på sanger du kanskje liker her: sveinwaade.no/sangarkiv. Jeg har også laget engelsk versjon av kurset: sveinwaade.com/play-piano


Anonym, 23.04.2019

Tusen takk for enkle forklaringer. Jeg er 55 år og har drømt om å kunne spille hele livet. Pga det du har lagt ut får jeg nå til å spille enkle sanger og syns det er fantastisk gøy! Takk!


Charlotte Hukvari, 17.02.2019

Dette er jo flott! Men kan en få time hos deg?


Nils-Georg Rasmussen, 27.12.2018

Dette var fantastisk. Veldig fint forklart, og jeg pugger akkorder som bare det nå. Utfordringen blir å skjønne hvordan jeg skal få det til på mitt Hammond B3😊


Hege Kolberg, 01.09.2018

Første videoen jeg har sett som har gitt en virkelig god forklaring:)


Svein Waade, 31.07.2018

Videoene har vært utilgjengelige noen uker, men er på plass igjen nå. Kurset er vist over 40.000 ganger og videoene har over 175.000 avspillinger. Håper stadig flere finner glede ved å spille piano.


Karoline, 20.06.2018

Jeg får dessverre ikke sett videoene. Har prøvd å bytte nettleser (chrome, firefox), men får det fortsatt ikke til. Har du noen tips?


Kristina Netland, 08.02.2018

Fantastisk! Som småbarnsmor har jeg tatt opp piano igjen etter at jeg fikk et elpiano til jul! Har glemt så mye, men dette gjorde susen!! Endelig har jeg lært meg akkorder! Nå gjelder det bare å øve! Puh... Tusen takk!


Svein Magne, 04.02.2018

Takk for flott kurs! Har spillt keyboard i noen å nå, mest på gehør og laget noen sanger, men stoppet litt opp på hvordan akkordene spilles, har lært mye nytt nå, som jeg ikke kunne fra før. Tusen Takk!


Ida, 31.12.2017

Kjempebra, tusen takk!!!! :)


Behie Berdyna, 26.11.2017

Jeg så akkurat nå denne siden! Selfølgelig at jeg skal lære til å spille piano... Så flink til å forklare alt vi trenger å vite!!! Tusen takk kjære lærer!


Ellen, 08.11.2017

Tusen takk for at du deler din enkle og pedagogiske fremgangsmåte med oss!


Aga, 16.09.2017

Helt utrolig at noen klarer å forklare det på en så enkel og god måte. Men også at noen tar seg tid til å gjøre det. Jeg har alltid hatt lyst til å lære meg å spille piano. Nå fikk jeg enda større motivasjon til å gjøre det. Så jeg kan bare si En Stor Takk!


Thor, 28.07.2017

Kan dette brukes på keyboard


Julie, 16.07.2017

Enslig har jeg lert og spille piano tusen takk får at dere kamp meg


Pelle, 16.06.2017

Endelig skal jeg klare å lære og spille piano! Veldig bra for nybegynnere.


Moonjammy, 27.04.2017

Det var litt vanskelig og huske. Men det var en super måte og vise det på Det er kanskje vanskelig for at jeg aldri har gjort det før. Men nå føler jeg meg mer engasjert til og fortsette.


Torbjørn, 11.04.2017

Strålende, takk! Flere gode tips for meg, som har rotet litt i materien en stund. Har du noen forslag til veien videre, i form av bøker/noter/nettsteder?


nguyensandsli@gmail.com, 07.03.2017

Det du gjorde er så bra at mange synes det å spille rytmer på piano var så enkelt. Men hvorfor du bråstoppet sånn? Ønsker å få flere av deg.


Monica Reberg Dahle, 27.02.2017

Tok pianotimer som barn, men skjønte aldri sammenhengene- spilte bare klassiske stykker på gehør Har knapt tatt i et piano de siste 30 årene, men nå gikk det opp et lys for meg! Kjempemotivert til å lære å spille akkompagnement Hadde jeg bare hatt en pianolærer som deg i barndommen!.


Peter Verme, 15.02.2017

Kanon :) Takk! Bare å øve nå!


Anette, 01.02.2017

Tusen hjertens takk for denne flotte grunnopplæringen. Jeg har øvd siden jeg var ungdom, men har ikke vokst opp i et hjem med overflod av penger. Derfor kunne jeg ikke ta pianotimer. Nå er jeg 30 år og veien til å spille piano ser mye lysere ut. Ettersom jeg har fått en datter for ett år siden ønsker jeg å spille litt barnesanger for henne på samisk, siden det finnes lite av dette på markedet. Tusen takk igjen for at jeg endelig har fått forståelsen av hvordan akkordene er lagt opp, at det faktisk finnes et mønster. Det var som å lære seg alfabetet etter at man har strevd å lese i alle år!


Linda, 24.11.2016

Jeg må bare si tusen takk for at du har tatt deg tid til å lage så flotte videosnutter og tekstforklaringer! I en alder av 48 år skal jeg nå kanskje endelig få til å spille litt på keyboardet mitt :) Jeg begynte å se gjennom videoene i går og ble så inspirert da jeg begynte å forstå litt av sammenhengen. Jeg gleder meg til fridager og mer øving. Igjen tusen hjertelig takk!


Grete, 22.11.2016

Så urolig kjekt. Jeg har sittet ved mitt lenge urørte piano og fulgt dine første leksjoner. Jeg har ledd høyt over aha opplevelsene. Er det virkelig så enkelt! Skjønner jo at her må trening til, kan ikke sitte å telle tangenter, men dette er noe av det kjekkeste og nyttigste jeg har funnet på Internett. Og jeg bruker noen timer hver dag på nettet! TUSEN TAKK


Inger Lene, 17.11.2016

Flott kurs du har laget på nett!


Terje, 21.08.2016

Veldig bra og enkelt :-) Jeg har spilt endel gitar, fikk til å klimpre gjennom låter på piano etter å ha sett gjennom noen av videoene. Nå er det vel bare øving som gjenstår ;-) Takker.


Tanya, 29.09.2015

Dette er det mest geniale jeg har sett på lenge! Plutselig forsto jeg alt jeg noensinne har lurt på innen piano, og det på så korte videosnutter. Takk! :)


Musikalsk amøbe under utvikling, 26.09.2015

Genialt!


Musikklærer :), 07.09.2015

Utrolig enkel, men effektiv tilnærming! Supert at elevene kan gå tilbake så mange ganger de vil og trenger, med gode forklaringer lett tilgjengelig på mobilen. Takk!


Lisa H, 07.08.2015

Hei Svein! Synger mye og har alltid drømt om å kunne spille piano eller gitar til. Begynte med gitar, men knakk ikke koden ;) Da jeg arvet et piano var dette helt perfekt for å komme i gang! Øver og øver på Alle fugler ;) Takk for hjelpen og legg gjerne ut gitarkurs også om du kan!


Svein Waade, 25.05.2015

Da har jeg flyttet pianokurset over til nytt nettsted. Tok også med kommentarene. Kurset er til nå vist 15.000 ganger og videoene har over 50.000 visninger tilsammen. Veldig artig at så mange har funnet pianokurset. Tusen takk også for alle hyggelige kommentarer som er lagt inn her.


Mormorfarmor Inger, 29.03.2015

Fantastisk pianokurs! Jeg fikk piano til min 60 års dag (ja ønska meg hele livet...) men kunne ingen ting.... Har nå begynt på et kurs, og jeg har slitt og slitt... men synes nå at det løsner, og nå løsna det enda mer! Tusen takk :)


Danica Solovic Furuseth, 04.01.2015

Takk for at du deler dette, du forklarer veldig bra! Jeg spilte orgel før, kjøpte piano i voksen alder i den tro at det var veldig likt - noe det egentlig ikke var.. Nå gikk det opp et lys for meg :-)


Maria (Idekroken), 23.11.2014

Hei Svein. Takk for at du har laget dette. Fikk frisket opp litt, og lærte også litt nytt. Jeg elsker å synge, og prøver mest mulig å spille selv. Likte også så godt at du sang (i siste leksjon) ;-)


Anonym, 21.09.2014

Meget bra! Tusen takk!


Anonym, 30.04.2014

Tusen takk for at du har tatt deg tid til å lage og poste dette kurset, Svein. Jeg har anbefalt dette til flere venner som også har hatt stor glede av det.


Øyvind Granberg, 14.03.2014

Det der var en flott repetisjon for en mann som på sine gamle dager prøver å reoppdage musikken. Tusen takk!


Mona, 14.01.2014

Tusen takk! Jeg har prøvd å lære meg å spille på egenhånd og har støtt på enkle ting som har stoppet meg helt. Du har løst de fleste småproblemene mine slik at jeg kan gå videre:-)


Anonym, 12.05.2013

Hei! Jeg ville bare si at jeg synes pianokurset ditt virker veldig bra og at jeg har anbefalt det på bloggen min
http://salamandre.blogg.no/1368020771_lyst_til__lre__spille.html


Lisbeth, 19.03.2013

Hurra, dette var god hjelp!!! Jeg kan litt fra før og har stått fast en stund, men fikk tipsene jeg trengte for at det skulle løsne her. Tusen takk!


Anonym, 21.01.2013

Så bra! Dette "kurset" ga spillelyst og er så enkelt at det gir mestringsfølelse og lyst til å lære mer. - Takk!


Marit Sæther, 21.12.2012

Kult! Tror jaggu meg jeg skal prøve kurset ditt i jula - gleder meg allerede!