Hvor mange ord kan du?


Det sies at norsk har rundt 20.000 ord. Men hva er et ord? Her kan du søke i en ordliste på nærmere 400.000 norske ord. Hvor mange ord tror du starter med jule..?

>> Hopp direkte til søket

Hva er et gyldig ord

Jeg jobber i et datafirma som heter WIS. I et prosjekt for noen år siden skulle vi lage et system for stavekontroll. Vi måtte ha tak i alle gyldige norske ord. Men hva er et gyldig ord?

"Korrupsjon" er et ord. "Etterforskning" er et annet. Men "korrupsjonsetterforskning" er jo også et ord. Og hvis det nedsettes en gruppe som skal drive med det, får vi ordet "korrupsjonsetterforskningsgruppe". Et system for stavekontroll skal godta alle disse tre, men ikke alle sammensetninger av ord er gyldige. F.eks. vil du kanskje ønske at "Gruppekorrupsjon" blir markert som ugyldig?

Vi søkte i mange kilder og landet på å bruke lister med ord som er hentet ut fra mengder av aviser, romaner og faglitteratur. Såkalte frekvensordlister. Vi bestemte oss for å hente ut alle ord som var brukt 3 ganger eller mer. Etter å ha slått sammen ulike lister og fjernet duplikate, hadde vi nærmere 400.000 ord på lista. Vi fjernet en del typiske feilstavelser som "akurat", "interesant" osv. Fordi disse feilstavelsene fantes også i listene - avisene skriver også feil.

Så nå har vi en liste med ord. Men vi vet at svært mange av ordene skulle vært fjernet, og mange ord mangler. Men et system for stavekontroll blir stadig korrigert av brukeren. Og når de sier at ordet finnes, sjekker vi det og legger det inn i ordlisten. På den måten blir ordlisten stadig bedre.

Innhold i ordlista nå (28.03.2024 kl. 11.34.08)

  • Totalt antall: 378.503
  • Lengste ord: 39

Eksempel på søk

Her er noen eksempler på søk du kan prøve. Bare klikk på dem for å se resultatet.

Søke i ordlista

9 treff

bøyingen  flytoget  glykogen  høyanger  høylager  høyligen  skylaget  tøybagen  tøytiger 


Hyggelig med en hilsen

 Beskyttet av Google reCAPTCHA.
 Se Personvern og Vilkår

7 kommentarer

Yngve, 16.10.2022

Er det mulig å legge til ord? Jeg fant kjapt flere ord som ikke er representert, f.eks. finkalibret, stettampel, støkiometri, for å nevne noen.


Naeem, 08.07.2022

Helt supert, mye spennende å lære .


Ragnar Bryne Larsen, 15.02.2022

Ahhhhh


Yngve, 14.10.2021

Takk for jobben som er gjort. Fantastisk!


Hallo, 02.05.2021

Grupperkorrupsjon var en god ide. Skal prøve :-)


Daniel, 20.01.2020

Hei, Kan dere utvikle en ordforråds test slik at jeg kan se hvor mange ord jeg har i mitt vokabulare? Det finnes nøyaktige tester for engelsk, men synes det er litt ergerlig at jeg ikke kan teste hvor mange ord jeg kan på mitt eget morsmål.


Arnold Sch., 17.09.2019

Flott ordliste, og bra søkefunksjon! Takk.